Kynnystä selvittää omaa terveydentilaa on madallettu terveystutkimuksilla, joihin pääsee ilman lääkärin lähetettä. Totalterveys testasi tekijöidensä terveydentilan Puhti Lab Oy:n tarjoamalla laajalla terveystutkimuksella, joka sisälsi 35 eri testiä. Näiden avulla saadaan tietoa muun muassa testattavan kolesteroliarvoista, tulehdustiloista, verensokerista, munuaisten, maksan ja kilpirauhasen toiminnasta sekä elimistön vitamiinitasoista. Näin tutkimusten avulla voidaan esimerkiksi löytää selittäjä pitkittyneelle väsymykselle.

Testausprosessi oli nopea ja vaivaton. Tosin säännöllisesti syövälle, paljon iltaisinkin vettä juovalle sekä aamupalaa ja -kahvia rakastavalle 14 tunnin paasto ennen näytteenottoa saattaa olla pinnistys, jonka vuoksi Totalterveyden testiryhmä suositteleekin näytteenottoajan varaamista heti varhaiseen aamuun. Näytteenotto toteutetaan Synlab Oy:n laboratoriossa, joita löytyy ympäri Suomen. Ajan sai nopeasti, kuten testituloksetkin.

Testitulokset olivat katsottavissa muutamassa päivässä Puhti Labin sovelluksessa, jonne kirjauduttiin omilla pankkitunnuksilla. Raportti oli selkeä, ja palvelun lisätieto-osio auttoi ymmärtämään kattavasti testattuja arvoja ja niiden merkitystä terveydelle.

Totalterveys tuli kokemuksensa perusteella tulokseen, että laboratoriotesti voi antaa mielenrauhaa katkaisemalla siivet omilta perättömiltä terveysepäilyltä ja toisaalta auttaa havaitsemaan mahdolliset terveysongelmat varhain, jolloin niihin voidaan puuttua riittävän ajoissa. Pohdituttamaan kuitenkin jäi, onko tulos viitearvojen ulkopuolella aina syy olla yhteydessä lääkäriin? Milloin tulos on kriittinen, ja milloin pienet muutokset omassa elämässä auttavat kohentamaan vointia? Totalterveyden testaajien kehitysidea onkin, että sovellus antaisi testaajalle tiedon silloin, kun on syytä kääntyä lääkärin puoleen.