Tutkimuksessa hyödynnettiin 3 200 yli 16-vuotiaan britin ruokavalio- ja terveystietoja, jotka kerättiin vuosina 2008–2016.

Tulosten perusteella diabetesdiagnoosi oli osallistujilla sitä todennäköisempi, mitä vähemmän hiilihydraatteja ja mitä enemmän rasvaa hänen ruokavaliossaan oli. Samanlainen yhteys näkyi veren sokeritasapainosta kertovassa HbA1c-pitoisuudessa.

Havainnot viittaavat siihen, että hiilihydraattien vähentäminen ja rasvojen lisääminen ei auta diabeteksen ehkäisyssä ja saattaa pahimmassa tapauksessa jopa altistaa sille. Hiilihydraattien vähentäminen voi olla haitaksi, jos se tarkoittaa myös hedelmien, kasvisten ja täysjyväviljojen vähentämistä. Niissä on runsaasti muun muassa kuitua ja antioksidantteja, joiden tiedetään pienentävän diabetesriskiä. 

Nykytietämyksen valossa hiilihydraattien määrää tärkeämpää on niiden laatu. Sama koskee tiettyyn rajaan saakka myös rasvoja