12.12.2020

Onko lääkärikäynti korona-aikana riski? – Sairauksien hoitamisen tarve ei ole poikkeusoloista riippuvaista

Poikkeusolot ovat vähentäneet potilasmääriä terveyskeskuksissa ja lääkäriasemilla. Moni peruu sovitun hoitoajan tartuntariskin pelossa. Tarvittavan hoidon saamatta jääminen voi olla kuitenkin suurempi terveysriski.

Lisää kommentti
21.10.2020

Miten omaa vastustuskykyä voi tukea? – Koronaviruspandemia on saanut monen miettimään, miten omaa vastustuskykyä voi vahvistaa

Koronaviruspandemia on saanut monen miettimään, miten omaa vastustuskykyä voi vahvistaa. Liikkeellä onkin paljon erilaista ja kirjavaakin tietoa siitä, miten omaa immuniteettia voi tukea. Kannattaako joitain ruokia lisätä ruokavalioon tai onko hyvä idea napsia vitamiineja purkista?

Lisää kommentti
15.10.2020

C-hepatiitti historiaan kymmenessä vuodessa? Lääketieteellisen tutkimuksen edistysaskeleet enteilevät mahdollisuuksia aikaisemmin tappavan viruksen nujertamiseen tulevien vuosien aikana

Akuuttia ja kroonista maksatulehdusta aiheuttava C-hepatiitti johtaa vielä nykyisin vuositasolla satojentuhansien ihmisten kuolemaan, mutta virukseen täsmähoitoa saavista jopa 95 prosenttia paranee. Asiantuntijat uskovat, että kymmenessä vuodessa virus on hävitettävissä kokonaan.

Lisää kommentti
17.09.2020

Syksy tuo mukanaan myös täit – Näin ehkäiset loisen leviämisen

Päätäi on erityisesti syyskaudella kouluissa ja päiväkodeissa leviävä epämiellyttävä loinen, jonka taltuttaminen vaatii huolellisuutta koko perheeltä. Kun tartunta tulee kotiin, koko perhe on hoidettava.

Lisää kommentti
24.07.2020

Suomalainen innovaatio tappaa koronaviruksia – Vaahtoavan käsidesin teho vahvistettiin myös kansainvälisessä laboratoriossa

Uuteen teknologiaan perustuva käsidesi tappaa skotlantilaislaboratorion tutkimusten mukaan bakteerien lisäksi myös viruksia. Hopeapolymeeriteknologiaan nojaava käsidesivaahto tunkeutuu koronaviruksen rakenteeseen ja tuhoaa sen.

Lisää kommentti
23.06.2020

Kesälomamatkalle sittenkin? Hallitus päättää tänään Schengen-maiden avaamisesta matkailulle

Poltteleeko matkakuume kevään kotoilun jälkeen? Toistaiseksi täysin ilman rajoitteita voi matkustaa Baltian maihin ja Norjaan, mutta tänään hallitus keskustelee rajojen avaamisesta myös muihin Schengen-maihin. Loma etelässä voikin siis olla mahdollinen jo odotettua aikaisemmin.

Lisää kommentti
17.06.2020

Uusi keuhkoterveyden neuvontapalvelu – Keuhkohuoli jakaa tietoa ja kuuntelee huolia

Filha ry avasi 15.6. puhelin-, chat- ja verkkopalvelun, joka keskittyy koronavirukseen ja keuhkoterveyteen liittyvään tietoon ja tukeen. Keuhkohuoli-tukilinjalla vastaajina toimivat terveydenhuollon ammattilaiset.

Lisää kommentti
04.06.2020

Kemoterapia – Ei vaaranna koronavirustartunnan saaneita syöpäpotilaita

Syövän hoidossa käytettävä kemoterapia eli solunsalpaajahoito heikentää potilaan vastustuskykyä ja siksi sen on pelätty pahentavan syöpäpotilaiden koronavirusinfektioita. Tuoreen tutkimuksen perusteella niin ei kuitenkaan näyttäisi olevan.

Lisää kommentti
02.06.2020

Keski-ikäisten heteromiesten seksikäyttäytyminen lisää HIV-tartuntoja Suomessa – Suuri osa tartunnoista peräisin Venäjältä

Tuoreet tilastot kumoavat jälleen myytin HIV:stä narkomaanien ja homoseksuaalien tartuntatautina. Uusista HIV-tartunnoista noin puolet on seksiturismin seurausta, ja näistä puolet on peräisin yli 50-vuotiailta heteromiehiltä.

Lisää kommentti
01.06.2020

Tuore tutkimus: Koronaepidemian rajaamistoimien seuraukset näkyvät kansalaisten terveydessä – Yksinäisyys, toivottomuus, napostelu ja univaikeudet lisääntyneet

THL selvitti rajaamistoimien vaikutuksia suomalaisten terveyteen. Yli 62 prosenttia työikäisistä kertoi sosiaalisen yhteydenpidon vähentyneen, ja jopa 41 prosenttia vastaajista näki tulevaisuuden aikaisempaa toivottomampana.

Lisää kommentti