04.06.2020

Kemoterapia – Ei vaaranna koronavirustartunnan saaneita syöpäpotilaita

Syövän hoidossa käytettävä kemoterapia eli solunsalpaajahoito heikentää potilaan vastustuskykyä ja siksi sen on pelätty pahentavan syöpäpotilaiden koronavirusinfektioita. Tuoreen tutkimuksen perusteella niin ei kuitenkaan näyttäisi olevan.

Lisää kommentti
11.05.2020

Uudet syöpäluvut julkaistu – Ihomelanoomaa yli puolet enemmän korkeasti koulutetuilla

Syöpää ilmenee yleisesti enemmän peruskoulutetuilla miehillä kuin korkeakoulutetuilla. Naisten kohdalla tilanne on päinvastainen, kertoo uusin vuoden 2018 syöpätilasto.

Lisää kommentti
23.04.2020

Miten korona vaikuttaa syöpähoitoihin? – Lue asiantuntijoiden neuvot ja minimoi riskit

Miten syöpäpotilaan tulisi toimia pandemian aikana? Onko riski sairastua infektioon suurempi, ja vaikuttaako korona tuleviin syöpähoitoihin ja poliklinikkakäynteihin? Kokosimme yhteen syöpäpotilaiden yleisimmät kysymykset ja asiantuntijoiden vastaukset.

Lisää kommentti
25.03.2020

Syöpälääkkeiden saatavuuteen parannuksia – Lääketiede kehittyy nopeasti, mutta tieteen viemistä potilastyöhön jarruttaa hidas hyväksymisprosessi

Suomessa Euroopan lääkeviraston jo hyväksymien lääkkeiden käyttöönotto on kestänyt muita maita kauemmin, mutta 2017 käyttöön otetulla ehdollisen korvattavuuden toimintamallilla on onnistuttu parantamaan suun kautta otettavien syöpälääkkeiden saatavuutta.

Lisää kommentti