1. Vaihda voide

Kesällä normaali iho voi pärjätä vähällä kosteutuksella, mutta syksyllä ilman viileneminen ja sisätilojen lämmitys kuivattavat ihoa. Syksyisin iho todennäköisesti kaipaakin säännöllistä voitelua hoitavammalla rasvalla. Ihotautilääkärit suosittelevat kuivalle iholle voidetta, joka sisältää karbamidia.

2. Suosi voidepesua

Kun iho kuivuu, pesuaine kannattaa korvata kevyellä perusvoiteella, jolla ihon saa hyvin puhtaaksi ilman kuivattamista. Normaalin ihon puhdistukseen sopii syksyisinkin neutraali tai hapan pesuaine.

3. Suojaa voiteella heti suihkun jälkeen

Levitä perusvoide iholle heti suihkun jälkeen, kun iho on vielä hieman kostea. Tällöin voide imeytyy ja sitoo kosteuden ihoon paremmin. Levitä voide aina ihokarvojen myötäisesti ja vältä edestakaista liikettä, sillä se voi altistaa karvatupentulehduksille.

4. Huolehdi D-vitamiinitasoista

Aurinkopäivien vähentyessä myös ihon kunnolle tärkeät D-vitamiinitasot hupenevat. Useat asiantuntijat suosittelevat D-vitamiinilisää heti syksyn alkaessa.

5. Tarkkaile ihoa

Auringon aiheuttamat vauriot voivat näkyä iholla vasta viiveellä kesän jälkeen. Pysyvät ihomuutokset ovat aina syy hakeutua lääkärin vastaanotolle.