28.06.2021

Tunnistatko luustosi viholliset? – Moni kärsii luuston haurastumisesta tietämättään

Toisin kuin usein luullaan, luusto ei pysy samanlaisena läpi elämän. Luusto on elävää kudosta, joka uusiutuu kymmenessä vuodessa. Osteoporoosi eli luukato syntyy, kun luuta hajoaa enemmän kuin uutta muodostuu. Elintavat ovat luuston hyvinvoinnin kulmakivi. Kokosimme yhteen luuston parhaat kaverit...

Lisää kommentti
03.03.2021

Kun koko ajan sattuu, eikä mikään auta – Kipututkija kertoo, miten kivun kanssa voi oppia elämään

Joka viides suomalainen elää pitkittyneen kivun kanssa, johon ei löydy kokonaan parantavaa hoitoa. Kivun kokemukseen voi kuitenkin vaikuttaa siirtämällä huomion toisaalle. Lääketieteen tohtori, työterveyden dosentti ja kipututkija Helena Miranda antaa vinkit yksilölliseen kivunhoitoon.

Lisää kommentti
10.06.2020

Puriko punkki? Näin minimoit infektioriskin

Punkkien kantamat borreliabakteeri ja puutiaisaivokuume voivat ihmiseen tarttuessaan jättää elimistöön pysyvät jäljet. Infektioriski on sitä suurempi, mitä kauemmin punkki on kiinnittyneenä ihmisen ihoon.

Lisää kommentti
10.05.2020

Nivelrikko – Fysioterapia on pistoksia parempi polven nivelrikkoon

Polven nivelrikkoa potevat näyttäisivät hyötyvän fysioterapiasta enemmän kuin glukokortikoidipistoksista, tuore tutkimus osoittaa. Hyödyt näkyvät vielä vuoden kuluttua hoidoista.

Lisää kommentti
27.04.2020

Kihtipotilaat tyytyväisiä sairaanhoitajan hoitoon – voi olla tehokkaampaa kuin lääkärin antama

Kihtipotilaat näyttäisivät noudattavan lääkitystä ja hoitosuosituksia paremmin, jos heidän jatkohoidostaan vastaa lääkärin sijaan sairaanhoitaja. Potilaat ovat myös hyvin tyytyväisiä saamaansa hoitoon, tuore tutkimus osoittaa.

Lisää kommentti