1. Karaista kehoa kylmässä

Ilman ääriolosuhteet parantavat kehon stressinsietokykyä. Kylmä ilma auttaa muodostamaan kehoon ruskeaa rasvaa, mikä edistää energiankulutusta ja pistää kalorit palamaan. Pulahda avantoon tai ota jääkylmiä suihkuja. Vaihtoehtoisesti vietä viileässä ilmassa pidempiä pätkiä putkeen.

2. Sauno neljästi viikossa

Saunan terveysvaikutuksia on tutkittu paljon, ja viimeisimmät tutkimustulokset osoittavat hyötyjen lisääntyvän saunomismäärän kasvaessa. Tutkimus selvitti keski-ikäisten suomalaismiesten saunomistottumuksia ja sen terveysvaikutuksia 21 vuoden ajan. Tulokset osoittivat neljästi tai useammin viikossa saunovien riskin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin puolittuvan. Alle neljästi viikossa saunoneiden saama terveyshyöty oli vastaavasti noin puolet pienempi.

3. Tee hengitysharjoituksia

Hengitysharjoitukset aktivoivat parasympaattisen hermoston ja rauhoittavat mielen. Ikivanhalla 4-7-8 -hengitystekniikalla lasket stressitasoa ja vähennät kierroksia. Hengitä neljällä laskien sisään, pidätä hengitystä seitsemään laskien ja puhalla kaikki ilmat pihalle laskemalla kahdeksaan. Toista samaa neljä kertaa. Olo on hetkessä kevyempi!

4. Marssi metsään

Metsä on ihmisen lajityypillinen ympäristö, ja sen terveysvaikutukset ovat kiistattomat.
Syke ja verenpaine laskevat, vastustuskyky paranee ja riski sairastua muisti- ja sydänsairauksiin vähenee. Jos vielä otat kengät pois, maksimoit hyödyn. Maasta irtoavat vapaat elektronit vähentävät tutkitusti kehon tulehdusta ja parantavat unenlaatua.

5. Ravitse kehon hyviä bakteereja

Suoliston mikrobisto vaikuttaa muun muassa aivoterveyteen. Suoliston hyvät bakteerit tarvitsevat ravinnokseen prebiootteja, joita saa muun muassa hapankaalista, kombuchasta ja myrttisten kurkuista. Villinä vinkkinä kerää pihapiirisi rikkaruohot, hapata ne ja popsi menemään! Avot!