21.06.2021

Kärsitkö jatkuvasta väsymyksestä, vaikka nukut yösi hyvin? – Taustalla voi olla ravintovaje

Syyt pitkittyneen väsymyksen taustalla ovat lukemattomat, mutta yksi niistä ravintovaje, joka jää usein huomiotta. Jos ruokavalio, liikunta ja uni ovat kunnossa, mutta silti väsyttää ja ajatus takkuaa, kannattaa testata vitamiinitasot.

Lisää kommentti
18.06.2021

Miksi terveellisistä elämäntavoista ei muodostu rutiinia? – Kysyimme, ja PT Joni Stenholm vastasi

Kaikki tietävät, että liikunta kannattaa, nukkua tulee riittävästi, stressiä on vältettävä ja syödä pitää säännöllisesti. Tämän kaiken toteuttaminen käytännössä on kuitenkin monimutkaisempaa. Vai onko? Mikä on säännöllisyyden salaisuus ja miten taklata tekosyyt?

Lisää kommentti
04.01.2021

Keho säästöliekille, hiilarit minimiin vai rasva pannaan? Asiantuntijat kertovat, miten pudotat painoa onnistuneesti

Yritätkö kuukaudesta toiseen karistaa kiloja erilaisin konstein, mutta paino junnaa paikoillaan? Oletko sinnikäs menetelmissäsi vai pompitko konstista toiseen? Selvitimme painonpudotuksen tyypillisimmät sudenkuopat ja onnistumisen helmet.

Lisää kommentti
01.12.2020

Merkkejä siitä, että vatsa ei toimi kunnolla – Moni suomalainen kärsii epämääräisistä vatsaoireista

Vatsaa vääntää, maha on ilmaa täynnä ja vessassa pitää rampata alvariinsa. Suoliston toiminnasta tiedetään tänä päivänä yhä enemmän, ja tutkimukset vahvistavat käsitystä siitä, että suolisto on ihmisen toisen aivot. Vatsan vointi vaikuttaa merkittävästi ihmisen terveyteen, energisyyteen sekä...

Lisää kommentti
02.08.2020

Millainen liikunta on painonpudotuksen kannalta optimaalisinta? – Kun energiaa kuluu enemmän kuin sitä saa, paino putoaa

Liikunnan tutkimus- ja asiantuntijakeskus UKK-instituutin mukaan painonhallinnan kannalta tärkeintä on liikunnan säännöllisyys. Optimaalisinta on liikkua joka päivä vähän, sen sijaan että rehkii itsensä pari kertaa viikossa henkihieveriin.

19.07.2020

Ravitsetko tietämättäsi tulehdusta kehossasi? – Näin estät kehon kroonisen tulehdustilan

Pikaruokakulttuuri on yleistynyt, stressi ja unihäiriöt lisääntyneet, eikä ympäristökään ole enää entisellään. Yleislääketieteen erikoislääkäri ja biokemisti Päivi Mäkeläisen mukaan muun muassa nämä tekijät pistävät kehon koville, mikä näkyy kroonisten kansantautien yleistymisenä. Voit kuitenkin...

Lisää kommentti
06.05.2020

Turvottaako, pierettääkö, ummettaako tai onko vatsa yhtenään kuralla? – Suurimmalla osalla ärtynyt suoli saadaan kuriin ruokavaliomuutoksilla

Joka kymmenes suomalainen kärsii vaarattomia, mutta kiusallisia vatsaoireita aiheuttavasta ärtyvän suolen oireyhtymästä. Suolikaasuja muodostavien hiilihydraattien karsiminen ravinnosta helpottaa tutkitusti herkän suolen oireilua.

Lisää kommentti
01.05.2020

Soimaako omatunto herkuttelusta? – Näin nautit juhlaherkuista ilman morkkista

Maistuisiko vappubrunssilla toinenkin munkki, mutta mietit jo juhlahumussa kertynyttä energiamäärää ja jätät välistä? Tai harmitteletko juhlapyhien aiheuttamaa takapakkia hyvin alkaneelle painonpudotukselle? Kuittaa kalorit liikunnalla, niin jaksat juhliakin paremmin!

Lisää kommentti
27.04.2020

Kerro, kerro kuvastin, mikä ruokavalio on täydellisin? – Trendidieettien kanssa kannattaa olla tarkkana

Netti pursuaa tietoa erilaisista ruokavalioista ja trendidieeteistä. Tänään kannattaa syödä kananmuna päivässä ja huomenna suositellaan syömään pelkkiä raakoja ituja. Päähän tässä menee sekaisin. Mistä tietää kenen neuvoja kannattaa kuunnella, ja mikä ruokavalio on itselleen sopiva?

Lisää kommentti