Poljetko kaupungissa vai retkeiletkö maastossa? Käyttötarkoitus määrittää runkokoon lisäksi polkupyörän valinnan. Tunne vaihtoehdot ja valitse oikein.

1. Citypyörä

Nimensä mukaisesti kaupunkiolosuhteisiin sopiva peruspyörä. Arkikäytössä toimivalle polkupyörälle ominaista ovat mukava pystyasento ja jalkajarrut. Jos käytät polkupyörää esimerkiksi kauppareissuihin ja työmatkoihin kaupunkiolosuhteissa, helppohoitoinen citypyörä voi olla valintasi!

2. Maastopyörä

Leveiden ja voimakkaasti kuvioitujen renkaiden, jousitetun etuhaarukan ja tehokkaiden jarrujen ansioista maastopyörä on toimiva peli haastavilla poluilla ja vaikeakulkuisessa maastossa. Leveät renkaat antavat kovan rullausvastuksen, jonka vuoksi maastopyörää ei kannata hankkia sileäpintaiseen asfalttiajoon.

3. Maantiepyörä

Kapearenkainen pyörä, jolla on kevyt polkea. Ajoasento on matala, jolloin ilmanvastus on pieni ja meno nopeaa. Hyvä valinta pitkille asfalttimatkoille ja kuntoilutarkoitukseen.

4. Hybridipyörä

Yhdistää maantiepyörän, kaupunkipyörän ja maastopyörän parhaat ominaisuudet, ja sopii siksi vaihteleviin olosuhteisiin. Ulkonäkö muistuttaa usein maastopyörää, mutta kapeammat renkaat antavat paremman vauhdin. Hybridipyörä on suosittu valinta kuntoilijoiden ja työmatkapyöräilijöiden keskuudessa, joilla pääasiallinen kulkualusta on kuitenkin asfaltti.