30.06.2020

Stressaatko lomallakin? Lue asiantuntijoiden neuvot palautumiseen ja töistä irtautumiseen

Tuntuuko siltä, etteivät lomalle asetetut odotukset täyty? Stressaako, kiukuttaako tai pyörivätkö työkuviot mielessä vielä silloinkin, kun pitäisi jo olla vapaalla? Kokosimme yhteen asiantuntijoiden vinkit onnistuneeseen irti päästämiseen.

Lisää kommentti
22.06.2020

Suomalaisten itsetuhoisuus lisääntyi toukokuussa – Apua haettiin aikaisempia vuosia enemmän

Arjen muuttuminen ja epätietoisuus tulevasta ovat lisänneet suomalaisten psyykkistä kuormaa. Mieli ry:n kriisipuhelimessa kehitys näkyy itsetuhoisten yhteydenottojen lisääntymisenä.

Lisää kommentti
11.06.2020

Vinyasa, flow, astanga, hatha, hot vai yin? Jooga-käsite kätkee allensa monta eri lajia. Tunnetko termit ja tiedätkö suuntausten erot?

Kaipaatko joogalta fyysisyyttä, henkisyyttä vai näitä molempia? Haluatko rauhoittua, voimaantua, huoltaa kehoa tai vaikkapa oppia seisomaan käsilläsi? Sana jooga ei itsessään vielä kerro harjoituksesta paljoakaan. Yhden käsitteen alla puhutaan lukuisista eri lajeista

Lisää kommentti
28.04.2020

Ei mitään niin pahaa ellei jotain hyvääkin – Koronan toinen puoli

Kriisiuutisoinnin täyttämän synkän uutisvirran vastapainoksi päätimme tukeutua vanhaan suomalaiseen sananlaskuun ja kaivella asian valoisia puolia. Kysyimme verkostoltamme, mitä positiivista poikkeusolot ovat tuoneet arkeen. Soittokierros vahvisti, että joustava ihmismieli löytää vaikeasta...

Lisää kommentti
26.04.2020

Mindfulness on stressin vastalääke – Mindfulness on yksi keino, jolla liiallista stressiä voi hallita

Stressi kuuluu pohjimmiltaan luonnollisena osana ihmisen elämään. Liika stressi ei kuitenkaan ole hyvästä. Kroonistunut stressi voi aiheuttaa moninaisia terveysongelmia ja johtaa pahimmassa tapauksessa pitkittyneeseen uupumukseen.

Lisää kommentti
18.04.2020

Aiheuttaako kevät masennusta? – Ensiapua kevätmasennukseen

Aurinko paistaa ja linnut laulavat, mutta mieli vaeltaa syvissä vesissä. Miksi alakulo saa otteen keväisin? Onko vuodenajoilla yhteys mielialaan vai onko kyseessä pelkkä myytti ilman todellisuuspohjaa?

Lisää kommentti
27.03.2020

Toimitko vastoin tietämystäsi? – Siihen on teoreettinen syy

Menetätkö toimintakykysi kokonaan paineen alla? Vai saako stressi taisteluviettisi heräämään? Stephen Porgesin polyvagaaliteoria selittää, miksi ihminen toisinaan jähmettyy kuin lisko ja toisaalta hyökkää kuin nisäkäs.

Lisää kommentti