Janice Redman teki pitkän ja menestyksekkään tanssijan uran New Yorkissa ja ehti opettaa modernia sekä jazz-tanssia ympäri Eurooppaa, ennen kuin muutti perheineen Suomeen vuonna 1985 Sophien ollessa vauva.

– Tanssijat ovat jooganneet ja harjoitelleet pilatesta jo vuosikymmeniä ennen kuin näistä lajeista tuli valtaväestön suosikkeja. Äitini loi näistä tanssijoiden harjoittelussaan käyttämistä työkaluista lajin, joka sopii kehonhuolto- ja voimaharjoitteluksi kaikelle kansalle, Sophie kertoo.

Bodyflow lisää voimaa, liikkuvuutta ja keskittymiskykyä sekä parantaa ryhtiä.

– Harjoitus tehdään omalla matolla oman kehon painolla. Ilman musiikkia, kehon hiljaisessa läsnäolossa. Tavoitteeni on, että oppilaani ovat vahvoja ja kivuttomia. Se on paljon merkityksellisempää kuin vaikkapa se, pääseekö spagaattiin, kuinka paksut reidet ovat tai näkyvätkö vatsalihakset. Kivuttomuuden merkitys usein unohtuu, mutta nousee prioriteeteissa ykköseksi kun jotain sattuu, Sophie herättelee.

Sophie Lee Redman, Bodyflow ohjaaja

Harjoittelu on tavoitteellista, muttei pakkopullaa.

– Moni kokee, että harjoitus soljuu omalla matolla kuin tanssi, olematta kuitenkaan koreografinen. Bodyflown yks parhaista puolista onkin, että harjoituksen jälkeen tuntee liikkuneensa, mutta itse tekeminen ei ole vain vatsalihasten vääntämistä, Redman kuvailee.

Bodyflown viehätysvoima on myös vapaudessa ja monipuolisuudessa.

– Tunneillani sarja on jokaisella kerralla eri. Liikkeet eivät ole sidottuja mihinkään tiettyihin sääntöihin, mikä antaa vapauden varioida tunteja loputtomasti osallistujien tarpeiden mukaan. Äidilläni oli esimerkiksi pitkään oppilas, jolla ei ollut toista kättä. Bodyflown avulla voidaan hoitaa myös kroonisia sairauksia ja kiputiloja, Sophie kertoo.

Kiinnostuitko?

Kokeile Bodyflowta verkkokurssilla

Lisäksi Sophie Lee Redman pitää avoimia Bodyflow-tunteja Helsingin Bulevardilla Aleksanterin teatterissa, sekä yksityistunteja yrityksille ja yksilöille sopimuksen mukaan.