01.12.2020

Merkkejä siitä, että vatsa ei toimi kunnolla – Moni suomalainen kärsii epämääräisistä vatsaoireista

Vatsaa vääntää, maha on ilmaa täynnä ja vessassa pitää rampata alvariinsa. Suoliston toiminnasta tiedetään tänä päivänä yhä enemmän, ja tutkimukset vahvistavat käsitystä siitä, että suolisto on ihmisen toisen aivot. Vatsan vointi vaikuttaa merkittävästi ihmisen terveyteen, energisyyteen sekä...

Lisää kommentti
20.11.2020

Melatoniinista apua uniongelmiin? – Näin luonnonhormoni toimii

Melatoniini ei ole perinteinen unilääke, vaan luonnon oma hormoni, joka auttaa pitämään ihmisen normaalia vuorokausirytmiä yllä. Sopiiko melatoniini kaikille ja onko sen käytöllä haittavaikutuksia? Kokosimme melatoniinin käyttöön liittyvät yleisimmät myytit ja vahvistimme faktat.

Lisää kommentti
11.10.2020

Kärsitkö jatkuvasta väsymyksestä, vaikka nukut yösi hyvin? – Taustalla voi olla ravintovaje

Syyt pitkittyneen väsymyksen taustalla ovat lukemattomat, mutta yksi niistä ravintovaje, joka jää usein huomiotta. Jos ruokavalio, liikunta ja uni ovat kunnossa, mutta silti väsyttää ja ajatus takkuaa, kannattaa testata vitamiinitasot.

Lisää kommentti
06.09.2020

Haluatko lisää elinvuosia? – Aloita liikkuminen jo tänään

Liikunnan vaikutuksia terveyteen on tukittu jo vuosia ja tulokset ovat kiistattomat. Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi lisääntyvät, kun liikkuu säännöllisesti. Liikunta auttaa ennaltaehkäisemään, hoitamaan ja kuntouttamaan useimpia kansantautejamme. Liikunta lisää vuosia elämään ja elinvoimaa...

Lisää kommentti
22.08.2020

Tiedätkö, miten ylläpidät aivoterveyttäsi? – 6 arkista tapaa suojata muistia

Muistisairauksiin ei nykyisellään ole olemassa kokonaan paranavaa hoitoa, mutta elämänmittaisella riskitekijöiden välttämisellä niitä voidaan ennaltaehkäistä. Omaa muistia voi myös suojella arjen pienillä valinnoilla.

Lisää kommentti
02.08.2020

Millainen liikunta on painonpudotuksen kannalta optimaalisinta? – Kun energiaa kuluu enemmän kuin sitä saa, paino putoaa

Liikunnan tutkimus- ja asiantuntijakeskus UKK-instituutin mukaan painonhallinnan kannalta tärkeintä on liikunnan säännöllisyys. Optimaalisinta on liikkua joka päivä vähän, sen sijaan että rehkii itsensä pari kertaa viikossa henkihieveriin.

19.07.2020

Ravitsetko tietämättäsi tulehdusta kehossasi? – Näin estät kehon kroonisen tulehdustilan

Pikaruokakulttuuri on yleistynyt, stressi ja unihäiriöt lisääntyneet, eikä ympäristökään ole enää entisellään. Yleislääketieteen erikoislääkäri ja biokemisti Päivi Mäkeläisen mukaan muun muassa nämä tekijät pistävät kehon koville, mikä näkyy kroonisten kansantautien yleistymisenä. Voit kuitenkin...

Lisää kommentti
30.06.2020

Stressaatko lomallakin? Lue asiantuntijoiden neuvot palautumiseen ja töistä irtautumiseen

Tuntuuko siltä, etteivät lomalle asetetut odotukset täyty? Stressaako, kiukuttaako tai pyörivätkö työkuviot mielessä vielä silloinkin, kun pitäisi jo olla vapaalla? Kokosimme yhteen asiantuntijoiden vinkit onnistuneeseen irti päästämiseen.

Lisää kommentti
22.06.2020

Suomalaisten itsetuhoisuus lisääntyi toukokuussa – Apua haettiin aikaisempia vuosia enemmän

Arjen muuttuminen ja epätietoisuus tulevasta ovat lisänneet suomalaisten psyykkistä kuormaa. Mieli ry:n kriisipuhelimessa kehitys näkyy itsetuhoisten yhteydenottojen lisääntymisenä.

Lisää kommentti
17.06.2020

Keho säästöliekille, hiilarit minimiin vai rasva pannaan? Asiantuntijat kertovat, miten pudotat painoa onnistuneesti

Yritätkö kuukaudesta toiseen karistaa kiloja erilaisin konstein, mutta paino junnaa paikoillaan? Oletko sinnikäs menetelmissäsi vai pompitko konstista toiseen? Selvitimme painonpudotuksen tyypillisimmät sudenkuopat ja onnistumisen helmet.

Lisää kommentti