14.06.2021

Kaj Kunnas muistelee aivoinfarktiaan: ”Kuin joku olisi kaatanut lämmintä hunajaa päähäni”

Käsitys elämästä ja kuolemasta sai uuden merkityksen, kun aivoinfarkti yllätti perusterveen urheilutoimittajan kesken aamurutiinien. Meilahden liuotushoito antoi Kunnakselle uuden elämän, mitä mies muistelee kiitollisena nyt nelivuotissynttäreidensä kynnyksellä.

Lisää kommentti
24.03.2021

Kolmekymppisenä sairastettu aivoverenvuoto muutti Merjan käsityksen elämän kontrollista – Koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan

Vuonna 2007 Merja Kolehmaisen rutiinikäynti terveyskeskuslääkärillä muuttui vuosien sairauskertomukseksi, kun aivoverenkiertohäiriö iski kesken lääkärin vastaanoton. Nopea hoito pelasti hengen.

Lisää kommentti
01.02.2021

Hengenvaarallinen allergia iski aikuisena – Siedätyksen ansiosta Kariittan ei tarvitse enää pelätä

Kariitta Korpela, 43, oli vakavasti allerginen pähkinälle ja äyriäisille jo lapsena. Vuonna 2004 huulet alkoivat turvota myös muista ruoka-aineista. Syy löytyi lopulta maidosta, jonka aiheuttamat allergiset reaktiot äityivät niin pahoiksi, että naisen hengitystiet turposivat umpeen. Allergia toi...

Lisää kommentti
20.01.2021

Elätkö vai oletko elossa – Merkityksellisyyden tunne on avain onnellisuuteen, mutta miten sen saavuttaa?

Positiivisen psykologian asiantuntija, hyvinvointivalmentaja, luennoitsija ja unelmaelämän lähettiläs Peppiina Meronen rohkaisee seuraamaan innostusta ja arvostamaan epäonnistumisia. Jos innostus on kateissa ja arki tuntuu pakkopullalta, on aika toimia. Peloista huolimatta.

Lisää kommentti
11.01.2021

”En sano sori, että minulla on psori!” Ihopsoriasis kerää katseita ja kommentteja

Anne Koponen, 56, ei ole koskaan häpeillyt täplikästä ihoaan, mutta aikuisten ihmisten ilkeät kommentit hämmästyttävät aina. Jo 40 vuoden ajan ihopsoriasista sairastanut nainen kannustaa kantamaan laikukkaankin ihon kunnialla ja puhumaan avoimesti sairaudesta.

Lisää kommentti
23.12.2020

Migreeni olikin MS-tauti – Tuomaksen matka järkytyksestä koko elämän mullistaneen sairauden hyväksymiseen

Tuomaksen elämä muuttui pysyvästi 20 vuotta sitten. Pitkään jatkuneiden näköoireiden syy ei ollutkaan migreeni. MS-taudin diagnoosi oli aluksi shokki. Sen jälkeen tulivat kieltämisreaktio, myrskyisä elämänvaihe, rankat hoidot ja asian käsittely. Lopulta vuodet opettivat hyväksymään ja elämään...

Lisää kommentti
09.12.2020

Minullako ADHD? Diagnoosi aikuisiällä auttoi ymmärtämään oman elämän kipuiluja

Jutta Peltonen-Hannus, 42, on aina innostunut helposti ja tylsistynyt nopeasti. Elämänhallinta oli vaikeaa, kun motivaation loppuminen pisti vaihtamaan opinahjoa ja työpaikkaa yhtenään. Käsillä oli aina monta kesken jäänyttä projektia. Selitys muutoshakuisuudelle löytyi ADHD-diagnoosista.

Lisää kommentti
21.10.2020

Pää haluaisi nukkua, mutta jalat senkun juoksevat – Levottomat jalat valvottavat Aila Hännistä öisin

Levottomat jalat on neurologinen sairaus, jossa epämiellyttävät tuntemukset alaraajoissa aiheuttavat jalkojen pakonomaisen liikuttamisen. Vaiva pahenee yleensä iltaisin ja valvottaa öisin. Näin myös Ailalla.

Lisää kommentti
30.09.2020

Kutina on yksi kivun muoto – Kyhmykutina vei Sara Tähtiseltä toimintakyvyn

Saran, 46, elämä mullistui kymmenen vuotta sitten. Yhtäkkiä kaikkialle vartaloa alkoi ilmestyä piinaavan kutiavia kyhmyjä, jotka raapiminen sai tulehtumaan, märkimään ja vuotamaan verta. Krooninen ihosairaus vei yöunet ja työkyvyn.

Lisää kommentti
22.09.2020

Elämä ei ole muistisairautta, vaikka kumppanina olisi Alzheimer – Arki muuttuu, mutta elämä jatkuu

Eeva-Liisa ja Inkeri tietävät millaista on, kun puoliso sairastuu. Alzheimer muuttaa yhteistä elämää pysyvästi, mutta sairauteen ei tarvitse vajota. Hyviä hetkiä löytyy, kun niille antaa tilaisuuden.

Lisää kommentti