22.02.2021

Uni on aivojen pesukone – Aivotutkija kertoo, miten nukkumaton yö vaikuttaa aivoterveyteen

Aivoihin kertyy päivän aikana kuona-aineita, joiden puhdistusjärjestelmä käynnistyy kun aivot sammuvat. Jos ihminen ei nuku, aivot eivät puhdistu ja muistisairauksien riski kasvaa.

Lisää kommentti
19.02.2021

Hallitseeko vessaralli elämääsi? Yliaktiiviseen rakkoon on olemassa tehokkaita hoitomuotoja

Virtsarakon toimintahäiriö voi saada rakon supistelemaan niin voimakkaasti, ettei sitä pysty omalla tahdolla estämään. Seurauksena pissa karkaa ja pöksyt kastuvat. Kiusallinen vaiva on vähän puhuttu ja alihoidettu. Yksin ei kannata jäädä, jos virtsa karkaa tai yölliset vessakäynnit valvottavat.

Lisää kommentti
17.02.2021

Noin puoli miljoonaa suomalaista sairastaa migreeniä – Hoito on olemassa, mutta diagnosointi takkuaa

Migreeni on noussut viime vuosina merkittävämmäksi työikäisten sairaudeksi, vaikka tähän neurologiseen sairauteen on olemassa tehokkaita hoitomuotoja. Samalla migreeni aiheuttaa vuositasolla yli 400 miljoonan kustannukset yhteiskunnalle.

Lisää kommentti
15.02.2021

Halpa hinta ohjaa kuluttajia lääkekaupoille nettiin – Väärennös voi viedä hengen

Internet on tulvillaan laittomia verkkoapteekkeja, joista kuluttaja voi saada väärennettyjä tuotteita tuttujen lääkevalmistajien nimillä. Maallikon on lähes mahdoton tunnistaa lääkeväärennöstä aidosta, joten lääkkeitä ei kannata ostaa halvan hinnan perässä mistä tahansa. Se voi maksaa oman hengen.

Lisää kommentti
12.02.2021

Näin hengityselimistön kapasiteetti vaikuttaa terveyteen – Testaa, onko hengitystekniikkasi kunnossa

Ihminen vetää happea keuhkoihinsa keskimäärin 20 000 kertaa päivässä, mutta suurimmalla osalla tekniikka on väärä. Kun hengität oikein, verenkierto kohenee, stressitasot laskevat ja vastustuskyky paranee.

Lisää kommentti
08.02.2021

Tunnista eteisvärinä ja ehkäise aivoinfarkti – Jokapäiväinen rutiini voi pelastaa hengen

Salakavalan eteisvärinän ensioire voi olla aivoinfarkti, sillä sydämen rytmihäiriö ei välttämättä tunnu, ellei sitä tunnustele. Sydämen epätasaisen rytmin voi kuitenkin havaita tunnustelemalla säännöllisesti pulssia, jolloin eteisvärinää voidaan hoitaa ja aivoinfarktille altistavat verihyytymät...

Lisää kommentti
05.02.2021

Gluteeniton ruokavalio – Muoti-ilmiö vai terveen elämän edellytys?

Gluteeniton ruokavalio on viime vuosina noussut lähes trendi-ilmiöksi, mutta keliaakikoille pienikin muru gluteenia on vaarallinen. Gluteenittoman ravinnon ympärille on muodostunut paljon harhakäsityksiä, joiden oikaisua pyysimme asiantuntijoilta kansallisen keliakiaviikon kunniaksi.

Lisää kommentti
03.02.2021

Popsitko särkylääkkeitä huoletta? – Lue tämä, ennen kuin tartut pilleriin

Kipu pois yhtäältä voi tarkoittaa vauriota toisaalla. Kun tunnet lääkkeiden yhteis- ja haittavaikutukset, vältyt ajautumasta ojasta allikkoon. Kokosimme yhteen yleisimmät särkylääkkeiden käyttöön liittyvät väittämät. Oikaisimme myytit ja vahvistimme faktat.

Lisää kommentti
01.02.2021

Hengenvaarallinen allergia iski aikuisena – Siedätyksen ansiosta Kariittan ei tarvitse enää pelätä

Kariitta Korpela, 43, oli vakavasti allerginen pähkinälle ja äyriäisille jo lapsena. Vuonna 2004 huulet alkoivat turvota myös muista ruoka-aineista. Syy löytyi lopulta maidosta, jonka aiheuttamat allergiset reaktiot äityivät niin pahoiksi, että naisen hengitystiet turposivat umpeen. Allergia toi...

Lisää kommentti
29.01.2021

Haiseeko hengityksesi? 3 tapaa tunnistaa kiusallinen vaiva, josta useimmat kärsivät tietämättänsä

Huono suuhygienia, suun tulehdukset, riittämätön nesteytys ja suun kuivuus sekä osa ruoista ja juomista voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä, jonka kanssaihmiset yleensä huomaavat kantajaansa paremmin. Testaa, oletko löyhkähenki sinä, sillä ympärillä olevat tyypillisesti vaikenevat...

Lisää kommentti